4 ¼ basmati ris
3 spsk olie
60 gram finthakket løg
½ stk grøn chili
½ tsk finthakket hvidløg
½ tsk garam masala
1 tsk salt
6 dl fond
Indiske eller pakistanske ris skal renses. Læg risene på den ene halvdel af en stor tallerken. Sorter risene over på den anden side og dårlige ris sorteres væk. Læg risene i en skål, kom masser af vand i og rør risene rundt. Hæld straks vandet ud. Gentag dette mindst 5-6 gange. Læg risene i blød i en halv time i godt 1 liter vand og derefter i en si i 20 minutter.
Hæld olien i en tung gryde og steg løgene, så de er pænt brune i kanten. Tilsæt risene og krydderierne. Sauter risene på mellemste blus.
Tilsæt fonden, eventuelt kyllingefond, og kog op. For hvert mål ris skal der bruges 1 ⅓ mål væske. Læg et tætsluttende låg på, eventuelt med et stykke sølvfolie. Når risene koger, skrues ned og risene simrer i 25 minutter. Først herefter fjernes låget.
Tag en hulske og bearbejd det øverste af risene, så de er løse. Hæld risene op på et fad og skil dem ad med bagsiden af hulskeen.
Før serveringen garneres med sprødstegte løgringe.