Logo

Basmati ris med chili og hvidløg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Basmatiris er langkornede og aromatiske ris, der særligt dyrkes i Nordindien. Husk at ris fra dette område altid skal renses. Her koges de med krydderier som <a href='https://www.kogebog.dk/521/garam-masala---info'>garam masala</a> og chili, der giver ekstra smag.

 

 

4 ¼ basmati ris
3 spsk olie
60 gram finthakket løg
½ stk grøn chili
½ tsk finthakket hvidløg
½ tsk garam masala
1 tsk salt
6 dl fond

Indiske eller pakistanske ris skal renses. Læg risene på den ene halvdel af en stor tallerken. Sorter risene over på den anden side og dårlige ris sorteres væk. Læg risene i en skål, kom masser af vand i og rør risene rundt. Hæld straks vandet ud. Gentag dette mindst 5-6 gange. Læg risene i blød i en halv time i godt 1 liter vand og derefter i en si i 20 minutter.
Hæld olien i en tung gryde og steg løgene, så de er pænt brune i kanten. Tilsæt risene og krydderierne. Sauter risene på mellemste blus.
Tilsæt fonden, eventuelt kyllingefond, og kog op. For hvert mål ris skal der bruges 1 ⅓ mål væske. Læg et tætsluttende låg på, eventuelt med et stykke sølvfolie. Når risene koger, skrues ned og risene simrer i 25 minutter. Først herefter fjernes låget.
Tag en hulske og bearbejd det øverste af risene, så de er løse. Hæld risene op på et fad og skil dem ad med bagsiden af hulskeen.


Før serveringen garneres med sprødstegte løgringe.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 5.254 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her