Logo

Banan-karry-ris

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder


Denne karry ret med banan laves med brune ris, gulerødder, blegselleri, yoghurt og rosiner. Karry betegner både et blandskrydderi og en række retter der stammer fra Asien, hvilket er tilfældet her. 

(formentlig til 4 personer):

4 dl brune ris
8 dl vand
½ tsk salt
3 gulerødder
1 løg
3 stængler bladselleri
1 spsk smør
salt og paprika
ca. 1 dl vand.

Sauce: 1 tsk karry
2 ½ dl yoghurt naturel
4 bananer
1 spsk smør
Rosiner
Kokosmel

Risene koges møre i letsaltet vand. Gulerødder, løg og bladselleri snittes fint og svitses i smørret. Salt, vand og paprika tilsættes. Varmen dæmpes og det hele damper under låg i ca. 7 minutter. Karryen røres med yoghurten. Bananerne ristes gyldne i smørret. Risene anrettes på et fad. De dampede grønsager fordeles på toppen, bananerne fordetes rundt i kanten. Garneres med rosiner og kokosmel. Karrysaucen serveres til.

(NB: Skal karry smage optimalt, skal den svitses i en anelse olie og en knivspids sukker/honning - ellers kommer den fulde aroma ikke frem. Dette tager opskriften ikke højde for).

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 3.498 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her