Nemme bagte kartofler med luksus-præg passer fint en fredag
aften efter en hektisk uge.
• Spis gerne hele kartoflen. Skallen smager dejligt, og er
desuden fyldt med fibre.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 1 time. 4 Portioner
# Råvarer til Bagekartofler til fest:
8 mellemstore melede kartofler eller 4 bagekartofler
FYLD:
1 rødløg
1 fed hvidløg
2 spsk friskhakkede krydderurter, fx dild, persille,
estragon, basilikum
+ dildkviste til garnering
200 g røget laks
½ citron
2 dl afdryppet yoghurt
salt og peber
1 moden avocado
100 g pillede rejer
*
Fremgangsmåde:
1 Sæt ovnen på 200 °C.
Skyl og skrub kartoflerne godt.
Prik skallen med en gaffel, så dampen kan slippe ud.
Læg dem i et ovnfast fad, og sæt dem ind nederst i ovnen.
Bag ca. 1 time (store kartofler: 15-30 min. længere).
Kontroller med en kødnål, om de er møre.
2 Hak rødløget, og læg det i en skål.
Pres hvidløget i, og tilsæt de hakkede urter.
Gem et par dildkviste til garnering.
Skær laksen i strimler, og rør dem i løg- og urteblandingen.
Pres citronsaft i.
Rør det sammen med yoghurten, og krydr med salt og peber.
3 Tag kartoflerne ud af ovnen, og snit dem med en kniv.
Læg en skefuld af fylder i hver kartoffel.
Server resten af fyldet i en skål ved siden af.
Pynt med avocado-tern, rejer og en dildkvist.
SERVERINGSFORSLAG
Varier fyldet med røget eller stegt kød i strimler,
flødepeberrod og finthakkede cornichoner.
Tips & råd
Vælg altid vinterkartofler til ovnbagning, nye kartofler er
ikke melede nok. Hvis du vælger at anvende alufolie, bliver næringsindholdet
noget højere i kartoflerne, men skallen bliver lidt sej.
Skær et kryds med en kniv, og klem kartoflen sammen nedefra,
så den åbner sig.
Læg derefter fyldet i.
PR. PORTION: Kalorier 352 = Kilojoule 1471
Kulhydrat 39 g Protein 23 g Fedt 11 g (28%) Fibre 3 g