Grønt er meget sundt. Passer også godt til fx karrykoteletter
i fad med ris
15 min. 4 portioner
# Ingredienser til Bønnesalat:
250 g friske eller frosne grønne bønner
1 dl vand
2 spsk sesamfrø
100 g spinatblade
1 bundt frisk basilikum
1 spsk olivenolie
1 spsk æbleeddike
½ tsk salt
*
Bønnesalat:
Nip enderne af bønnerne og skyl dem.
Opvarm en gryde med 1 dl vand og lidt salt.
Læg bønnerne i gryden med kogende vand og damp dem i 1-2
minutter under låg.
Hæld vandet fra og skyl bønnerne under koldt vand. Sæt dem
til side.
Rist sesamfrøene på en pande uden olie i 2 minutter.
Rør rundt imens, så frøene ikke brænder på. Hæld dem over i
en skål.
Skyl spinaten og basilikumbladene.
Dup dem tørre i et rent viskestykke.
Bland spinat og basilikum med bønnerne i en skål.
Dryp med olivenolie og eddike.
Drys med de ristede sesamfrø og salt og vend rundt i
salaten.