2 hakkede løg
1 helt hvidløg
2 spsk olivenolie
2 dåser økologiske flåede tomater
1,2 kg små skrællede kartofler
timian, salvie og/eller rosmarin
1 dåse artiskokhjerter
50 g mandler
Hak hvidløgsfedene fint, hold 3 fed tilbage.
Sauter løg og hakket hvidløg i olivenolie i en stor stegegryde til løgene er klare.
Tilsæt tomaterne og bring dem i kog for kraftig varme, tilsæt de hele kartofler, krydderurter, salt og peber og “rør” kartoflerne godt ned i tomatsaucen.
Lad retten koge for jævn varme til kartoflerne er knap møre, det kan godt tage 45 min.
Spæd efterhånden med vandet fra artiskokhjerterne.
Skold og smut mandlerne og hak dem fint sammen med de sidste 3 fed hvidløg evt i en foodprocessor.
Bland dem med lidt af tomatsaucen fra gryden.
Kom artiskokhjerterne i gryden og vend dem forsigtigt med kartoflerne.
Varm retten igennem og rør så forsigtigt mandel-hvidløgsmassen i, inden retten serveres.
Spis brød til og evt. stegt kylling.