Carciofi alla Fiorentina
8 store artiskokker
200 g kogt spinat
½ dl fløde
1 spsk reven pecorino- eller parmesanost
1 citron
salt
Hvid sauce:
2 spsk hvedemel
2 spsk smør
4 dl mælk
50 g reven parmesanost
Gør artiskokkerne i stand således:
Pil først 2-3 blade af nederst. Skær stilken af ca. 4 cm fra hovedet. Skræl stilken helt ind til den bløde lyse del og skræl også den nederste del af bunden. Klip den yderste hårde del af bladene, så kun bunden er tilbage.
Gnid den færdige artiskokbund med citron og læg den i en skål med vand og citronsaft.
Giv artiskokkerne et opkog i letsaltet vand og kog dem i 5 minutter Stil dem i et smurt ovnfast fad. Laven lille fordybning i midten af hver artiskok.
Tryk vandet fra spinaten og hak den groft. Bland den i en skål med fløde, ost og salt. Fyld hver artiskok godt med spinatfyldet.
Bag melet op med smørret i en kasserolle og tilsæt mælken lidt efter lidt. Lad saucen koge igennem i 5 minutter og smag til med salt. Hæld den hvide sauce over artiskokkerne i fadet, og drys med parmesanost. Gratiner retten i 30 minutter i ovnen ved 200 º .
Serveres lune.
--