4 modne appelsiner
3 små rødløg skåret i papirtynde ringe
6 håndfulde blandet salat vasket og tørret
½ bdt dild plukket
Safrandressing:
Strejf af safran
2 spsk kogende vand
1 tsk hele spidskommenfrø
1 tsk korianderfrø
1 tsk hele fennikelfrø
2 tsk indkogt æblesirup (fås i helsekostbutikkerne) alternativt kan bruges 1 tsk honning og 1 tsk æbleeddike
1 spsk koldpresset olivenolie
havsalt
friskkværnet sort peber
Skær skallen af appelsinerne med en kniv, og skær kødet i ensartede tern. Kom dem op i en stor skål, sammen med resten af ingredienserne.
Safrandressing:
Hæld kogende vand henover safran. Lad det trække 5 minutter.
Rist spidskommen, koriander- og fennikelfrø på en tør hed pande i få sekunder.
Stød i morter eller blend i kaffemølle. Kom dem op i en skål, og tilsæt safran-vandet og resten af ingredienserne.
Pisk dressingen sammen og krydr med havsalt og friskkværnet sort peber.
Hæld dressingen over salaten, og vend det hele forsigtigt men grundigt
sammen.