Agurker på en ny, dejlig facon. Vil overraske de fleste
meget positivt
Til 4-5 personer Tilberedningstid: ca. ½ time Ikke
fryseegnet
#
1 stor salatagurk
2 store løg
6 tomater
100 g bacon i tynde skiver
2 dl fløde
2 bdt frisk dild
groft salt
*
1. Skræl agurken, del den på langs og skrab kernerne ud.
Skær agurken i 5-6 cm lange stykker, drys groft salt på og
lad dem trække 5-10 min. i et dørslag. Skyl agurkestykkerne i koldt vand og lad
dem dryppe godt af.
2. Pil løgene og skær dem i tynde skiver.
Hæld tomaterne over med kogende vand.
Lad dem stå 1 min., flå dem og skær dem i både.
3. Klip baconskiverne i store stykker og steg dem let i en
gryde sammen med løgringene.
Læg tomater og agurker i gryden og lad det hele snurre i
10-12 min.
4. Tilsæt fløde, lad det koge op og smag retten til med
salt.
Drys fintklippet dild over.
Serveres varm med brød eller nye kartofler til.