Kold
sauce af knust hvidløg, olie og æggeblomme, en sammensat mayonnaise. Anvendes
til grønsager, kogt fisk, især klipfisk, eller kød. (4 pers.)
#
2 øko-æggeblommer eller 1 bæger pasteuriserede æggeblommer
Maldonsalt
2-3 dl neutralt smagende (oliven)olie
friskpresset hvidløg efter smag
1-2 håndfulde finthakkede krydderurter
Tilbehør:
et udvalg af crudités, fx sukkerærter, bladselleri, blomkål, gulerødder, peberfrugt, agurk hjertesalatblade eller grønne asparges
*
Pisk æggeblommerne kort sammen med saltet, og tilsæt derefter olien i en tynd vedvarende stråle, indtil konsistensen er ensartet.
Brug enten en håndmikser eller et piskeris, begge dele virker upåklageligt.
Når massen er som mayonnaise, piskes hvidløg og krydderurter i.
Rens grønsagerne, og skær dem i stave, eller hvad der nu passer.
Anret de rå grønsager på et fad, og server med aïoli.