200 g østerhatte
2-3 spsk oliemargarine
salt
Østershattene rengøres ved at det groveste af stokkene fjernes og de flåes evt. (fra stilkenden fjernes "huden" ved at trække den væk fra stilkenden). Østerhattene deles i passende stykker - dette gøres nemmest og pænest ved at rive dem i stykker fra yderkanten ind mod stilkkanten - altså på langs af lamellerne.
Oliemargarinen hældes i en plastpose og østershattene kommes i posen, hvorefter de forsigtigt vendes rundt så der kommer lidt oliemargarine på alle stykkerne.
Herefter hældes de ud på en bageplade der er beklædt med bagepapir. De fordeles så de ikke ligger ovenpå hinanden.
Der drysses lidt fint salt over og pladen sættes i ovnen ved 200ºC (gerne varmluft) i 10-20 min. (alt efter mængde og størrelse) til østershattene er møre og lidt sprøde i kanterne.
Serveres som tilbehør til en god (hakke-)bøf.