I Puy i Frankrig har de samme tradition og sans for at dyrke linser, som landmændene i Lammefjorden har for at dyrke gulerødder. Linserne er små og faste og har en dejlig krydret smag.
100 g små mørke linser, gerne fra Puy
1 ½ spsk grovkornet sennep
Saft af 1 citron
1-2 tsk sukker
Ca. 2 spsk olivenolie
1 dl fintsnittet persille
1 lille rødløg i tynde strimler
1 lille fintsnittet fennikel
3 syrlige rødkindede æbler, fx Elstar i tynde både
Kog linserne i letsaltet vand tilsat urter fx løg og gulerodstoppe.
De skal være møre, men må ikke koge ud.
Følg kogeanvisning på pakken.
Hæld dem i en sigte og skyl dem i koldt vand.
Rør sennep og citronsaft sammen.
Smag til med sukker, olivenole, salt og peber.
Vend linserne i marinaden sammen med persille, rødløg og fennikel.
Vend æblebådene i salaten kort før servering.