Logo

Æblekompot 1

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 personer

1 kg æbler (6 pæne frugter)
4 strøgne spsk hjemmelavet vaniljesukker
Saften fra ½ citron

Vælg helst Golden Delicious af god kvalitet, Reinetter eller Reine des Reinettes. Hvis man skræller æblerne, bliver man ikke generet af skræl mellem tænderne, men hvis man undlader at skrælle dem, får kompotten en stærkere aroma. Jeg blander ikke denne kompot med andet, men finder en isoleret plads på tallerkenen til den.
Jo mindre man tager, desto mere nyder man den! Man kan koge kompotten i en skål med låg i mikrobølgeovn. Af og til bruger jeg den også til at hælde over en tærtebund, som allerede er bagt, for at lave en hurtig tærte. Brug fantasien og opfind selv varianter efter egen smag.

Skær æblerne ud i 4 stykker, fjern kernehuset med dets kerner. Læg de kvarte stykker i en kasserolle med sukkeret og citronen. Læg låg på og lad dem koge ved middel varme i 10 minutter. Tag låget af og lad dem koge endnu 10 minutter, mens man ser til dem, så de ikke koger over eller brænder på.
Hæld kompotten i en smuk skål, og kom husholdningsfilm over. Sæt skålen i køleskabet. Man kan spise kompotten med det samme eller vente - den kan holde sig i op til tre dage.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.770 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Mobiltelefoner i folkeskolen, skal det forbydes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her