Disse skønne,
smørbagte morgenhorn skal forberedes i god tid. Til gengæld skal de blot kommes
i ovnen og bages om morgenen. Husk at nyde dem, mens de er lune!
16 stk. Arbejdstid:
45 min. Hævetid: 5-12 timer. Bagetid: 12 min. Fryseegnet
#
25 g gær
550 g hvedemel extra
(med højt glutenindhold)
125 g smør
2 dl mælk
3 æg str. L
50 g sukker
1½ tsk groft salt
Pensling: 1 æg
*
Smuldr gæren ud i
melet.
Smelt smørret, og
pisk det sammen med mælk, æg, sukker og salt.
Tilsæt melet, og ælt
dejen godt igennem.
Lad den hæve
tildækket til dobbelt størrelse (ca. 2 timer).
Læg dejen på en
bageplade med bagepapir drysset med mel, og form den til et rektangel.
Dæk dejen med film,
og sæt den i køleskab i 2 timer.
Vend dejen ud på et
meldrysset bord, rul den evt. lidt tyndere ud (den skal være ca. 40x60 cm), og
skær den igennem på langs.
Del hvert dejstykke
i 8 trekanter, læg evt. fyld på (se TIPS), og rul dem let sammen fra den brede
ende.
Læg hornene på en
bageplade med bagepapir, dæk med film og sæt dem i køleskabet natten over.
Tag pladen ud af
køleskabet mindst 30 min. før hornene skal bages.
Sæt en bradepande i
bunden af ovnen, og tænd på 225 °C.
Pensl hornene med
sammenpisket æg, og sæt pladen midt i den varme ovn.
Kast en kopfuld vand
i bradepanden, luk ovnen, og lad hornene bage i ca. 12 min.
Læg dem på en rist
til afkøling, men server dem lune.
TIPS: De skønne horn
kan også fyldes med:
• Marmelade: Læg et
par teskefulde marmelade på hver dejtrekant, før de rulles sammen.
• Marcipan: Rør 100
g groftrevet marcipan sammen med 50 g blødt smør, 1 spsk mel og ½ sammenpisket
æg til fyld.
• Rosiner og kanel:
Rør 75 g farin, 50 g smør, 50 g rosiner og 1-2 tsk stødt kanel sammen til fyld.
• Chokolade: Drys
dejtrekanterne med et par teskefulde grofthakket mørk chokolade, før de rulles
sammen
TIPS: Du kan også
fryse hornene rå. Tag dem ud af fryseren 1 time før bagning.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin