Logo

Stegt, saltet vildtkød - Tjälknöl ♥

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

12 portioner
1-1 ¼ kg frosset okse-, ren- eller elgkød uden ben
Krydret saltlage:
1 l vand
1 dl salt
1 tsk sukker
½ tsk groftkværnet sort peber
1 stk laurbærblad
10 stk knuste enebær
 
Læg det frosne kød uoptøet i et ovnfast fad eller en pande.
Sæt kødet i den nederste del af ovnen ved 100°.
Sæt stegetermometer i kødet, når det er tøet op.
Ved 60°C er kødet rødt indeni, ved 70° lyse­rødt og ved 75° gennemstegt.
Det varer ca. 6 timer for 1 kg kød.
Større kødstykker tager længere tid, 8-10 timer.
Giv saltlagen et opkog og lad den koge nogle mi­nutter.
Læg det varme kød i og lad det stå køligt 3-4 timer.
Tag kødet op, skær det i tynde skiver og ser­ver det som roastbeef.
Server det med gratinerede kartofler og råkost­salat.
Slut af med en brombærpie med en kugle mager vaniljeis.
 
Næringsindhold i 1 portion stegt saltet vildt/tjälknöl, 1 por­tion gratinerede kartofler, 1 portion råkostsalat og 1 portion brombærpie med is
kj 3200, kcal 760, fibre 10,9g, fedt 30,2g (35E%), mættet fedt 8,4 g, flerumættet fedt 9,3g, P/S 1,1, kolesterol 83mg.
 
Næringsindhold uden dessert
kj 2000, kcal 480, fibre 6,3g, fedt 13,4 g (25E%), mættet fedt 5,4g, flerumættet fedt 2,Og, P/S 0,4, kolesterol 53mg.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.601 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her