Logo

Stegt havtaske med parmaskinke og aïoli

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 flået havtaske
hvedemel
salt og peber
olie
smør
4 stykker parmaskinke

Den flåede fisk paneres på begge sider i hvedemel tilsat salt og peber.
Den brunes i olie på panden. Lidt smør kommes på panden under stegningen. Fisken gnides også med en smørklat under stegningen.
Når fisken er brunet på alle sider, stilles den i ovnen i 8-10 minutter ved 200ºC.
Skiverne af parmaskinke steges på en tør pande, til de er sprøde.
Læg parmaskinken oven på den færdige havtaske og servér aïolien til.

Aïoli
1 kogt kartoffel uden skræl
2 fed knust hvidløg
2-3 kogte æggeblommer
et drys safran udblødt i 2 spsk vand
1,5 dl mayonnaise
salt og peber
0,75-1 dl olivenolie
citronsaft

Kom alle ingredienser på nær olivenolien i en blender eller foodprocessor. Husk, at safranvandet skal med. Når blandingen ligner en jævn creme, hældes olivenolien i langsomt i en lang stråle. Til sidst kommes lidt friskpresset citronsaft i efter behag.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.048 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her