#
2 kg frugt (pære, æble, vandmelon eller anden relativ umoden frugt)
1 håndfuld kirsebær eller pyntekirsebær
800 g sukker
50 g sennepsfrø
*
Vælg hård/knap moden frugt uden fejl.
Rens frugten, skræl den og skær i skiver på ½ cm.
Afvej den rensede frugt og beregn 400 g sukker pr. kg
Drys sukker over frugten og lad trække i 8 timer.
Hæld væden fra og kog den i 5 minutter, hæld den tilbage over frugten og lad trække i yderligere 8 timer.
Gentag pracessen 3 gange til, på den måde trækkes næsten al væde ud af frugten.
Efter 32 timer kan væden dække frugten.
Hæld væden i en gryde og reducer til ⅓.
Læg frugten og sennepsfrø i gryden og lad den karamellisere i ca. 20 minutter.
Tag den op og lad køle af.
Hæld mostarda'en på glas og lad trække et køligt sted i et par uger, inden den serveres.
Tips: sennepsfrø kan erstattes af 10-16 dråber sennepsessens (købes på apoteket)
Generelt: Kan ledsage kødretter og bruges som fyld i Tortelli di Zucca (Pasta med Græskarfyld).