Logo

Lammekølle med bagte kartofler og tzatziki

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2000 g lammekølle, fersk
2-10 fed hvidløg
1 tsk salvie, tørret
Salt
friskkværnet peber
1500 g bagekartofler
4 løg
1 bdt bredbladet persille
½ l yoghurt naturel
1 agurk
1-2 fed hvidløg
2 spsk olivenolie

Hvidløgsfedene pilles og deles evt. i mindre stykker.
Lammekøllen spækkes med hvidløg ved at lave små lommer i kødet med en spids kniv og fylde dem med hvidløg. Kødet krydres med salvie, salt og peber.
Kartoflerne vaskes godt og skæres i ottendedele. Løg skæres i tynde både. Løg og kartofler kommes i en bradepande og krydres med salt og peber. - ½ liter vand hældes i bradepanden. Lammekøllen lægges på en rist direkte oven på bradepanden. Lam og kartofler sættes i ovnen og steges ved 200o i 1 ¾ til 2 timer.
Lad lammekøllen hvile utildækket i mindst 20 minutter, inden den skæres ud.
Kartoflerne grilles evt. et par minutter, hvis de ikke er gyldne. Persille hakkes og vendes i kartoflerne.
Yoghurt afdryppes i et kaffefilter til halv mængde - ca. 1 time.
Agurken skrælles, flækkes og udkernes. Agurken rives groft og trykkes fri for det meste væde.
Hvidløg hakkes fint.
Agurk, hvidløg og olivenolie røres i den afdryppede yoghurt, og Tzatzikien smages til med salt og peber.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.105 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her