Logo

Provencalsk hvidløgssuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
4 hele hvidløg (250 g)

1 l bouillon
4 kartofler (250 g) i grove tern
2 kviste timian

1 kvist rosmarin
2 pastauriserede æggeblommer
2 spsk flødeost
4 skiver brød uden skorpe

*
Pil hvidløgene og kog feddene op i 1 l vand.

Hæld vandet fra og hæld koldt vand over.

Gentag denne proces 4 gange.

Kog herefter hvidløgsfeddene i bouillonen med kartofler, timian og rosmarin, ca. 20 min. Tag timian og rosmarin op af gryden.

Blend æggeblommer, flødeost og 1 dl af bouillonen i blenderen.

Tilsæt resten af suppen og blend, til suppen er helt glat.

Hæld den gennem en sigte tilbage i gryden og varm suppen igennem (den må ikke koge).

Skær brødet i tern og rist dem på en tør pande.
Server suppen i forvarmede skåle med de ristede brødcroutoner.

 

Hvidløg er først og fremmest et krydderi, men hvis det som her får et opkog i flere hold vand, forvandles det til en mild grønsag uden det rå hvidløgs skarpe overtoner. Hvidløgssuppen bliver mælkehvid og får en cremet konsistens med en mild og dog umiskendelig hvidløgssmag. En ret for passionerede hvidløgsspisere.


Grønsager pr. person: ca. 75 g

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.972 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her