En klassiker, hvor det røgede i harmoni med de syltede
tyttebær giver en skøn sauce
#
1,2-1,5 kg svinekam uden svær
150 g stribet bacon
6-8 knuste tørrede enebær
salt og peber
Sauce:
50 g smør
50 g hvedemel
½ l. mælk
salt
kulør
lidt ribsgele
1 dl piskefløde
evt. lidt roquefort (danablu)
*
Skær kødet i ½-1 cm tykke skiver ca ¾ igennem fileten.
Læg ¼-½ skiver røget bacon imellem hver skive.
Krydr kødstykket med knuste enebær, salt og peber.
Læg det i et ovnfast fad eller en lille bradepande.
Brun stegen ved 225ºC i 15-20 minutter.
Lav imens en opbagning af smør, som smeltes og røres sammen med melet.
Spæd med mælken og tilsæt salt, peber og kulør.
Dæmp varmen til 190-200ºC og hæld ½ liter vand i fadet.
Hæld saucen over stegen.
Steg i ¾-1 time.
Hæld skyen fra fadet over i gryden.
Bring den i kog med fløden.
Smag til med gele og lidt roquefort.
Serveres med kogte aspargeskartofler, glaserede løg og syltede tyttebær.