Nye kartofler på rugbrød er en vaskeægte dansk kombination. Og med rygeost, der kun
laves her i landet, kan denne mad næsten ikke blive mere lokal.
2 stykker. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 15-20 min.
#
4 nye kartofler (evt. en kold rest)
salt
4-6 grønne asparges
6-8 radiser
Rygeostecreme:
50 g rygeost 10% uden kommen
3 spsk cremefraiche 18%
friskkværnet peber
2 skiver groft rugbrød
Pynt:
radiser, purløg og brøndkarse
*
Kog kartoflerne 8 min. i letsaltet vand.
Tag gryden af varmen, og lad kartoflerne trække færdige
under låg i ca. 8 min.
Pil evt. kartoflerne, og skær dem i skiver.
Knæk de seje ender af aspargeserne, skær aspargesene dem
over i stykker på ca. 5 cm.
Kog dem i letsaltet vand i et par min., til de er møre.
Lad dem dryppe af i en sigte.
Rør rygeost med cremefraiche, og krydr med peber.
Smør cremen på rugbrødsskiverne, og læg kartoffelskiver og
aspargesstykkerne ovenpå.
Drys med skiver af radiser, fintklippet purløg og
brøndkarse.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin