3 dl mælk
25 g gær
125 g smør
675 g hvedemel
1 tsk salt
1 tsk sukker
Pensling:
sammenpisket æg
sesamfrø
Lun mælken, til den er fingervarm, og rør gæren ud heri.
Smuldr smørret i melet.
Tilsæt gærmælken, salt og sukker og ælt dejen blank og smidig.
Lad den hæve tildækket i skålen ca. 1 ½ time.
Ælt dejen let igennem og del den i 3 portioner.
Rul hver portion ud med kagerullen, til den måler ca. 20x40 cm.
Pensl overfladen med sammenpisket æg og fold hver stykke i tre på det lange led.
Vend dejen så sammenføjningerne kommer nedad, og skær dejen i 5 cm brede stykker. Lad dem efterhæve på pladen i ca, 25 minutter.
Pensl med æg og drys med sesamfrø.
Bag brødene i 12-15 minutter ved 225°C på midterste rille.