Logo

Shirmal - pakistanske hvedebrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(10 små brød)
Dette er et lyst brød, som man tit spiser til morgenmad, men også til andre måltider. Hvis man erstatter yoghurten med vand, får brødene sprød skorpe.

2 ½ dl yoghurt
25 g gær
2 æg
1 spsk olie
1 tsk salt
1 tsk sukker
½ tsk stødt kardemomme
500-600 g hvedemel
mælk til pensling
sesamfrø til pynt

Varm yoghurten op til 37°. Kom gæren i et dejfad, og rør den ud i yoghurten. Tilsæt æg, olie, salt, sukker og kardemomme. Rør det meste af hvedemelet i, og ælt dejen, til den er smidig. Lad den hæve under et klæde i ca. 1 time.
Læg dejen på et meldrysset bord, og ælt den godt igennem. Del dejen i 10 lige store stykker. Tril dem til boller, der rulles ud til runde brød, ca. 15 cm i diameter. Læg dem på en smurt bage plade, og lad dem efterhæve i 30 min.
Brødene prikkes med en gaffel, pensles med mælk og drysses med sesamfrø. Bag de små brød midt i ovnen ved 225° i ca. 10 min. Lad brødene køle af på en bagerist.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.679 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her