Denne velsmagende og kaloriefattige kødret fylder dit køkken
med en delikat asiatisk duft.
• Det er godt at bruge højreb i gryderetter, for det skal
ikke koge så længe. Det er magert og proteinrigt kød. Favoritret.
Forberedelse 25 min. Tilberedning 1 time 15 min. 4 portioner
# Råvarer til Kødgryde stærk indisk:
800 g oksekød, helst højreb uden ben
2 løg
2 fed hvidløg
4 cm frisk ingefær
2 spsk smør eller olie
3 tsk spidskommen
2 spsk karry
1 spsk salt
3 tomater
1 dl yoghurt
1 bundt frisk koriander
* Fremgangsmåde:
1 Afpuds kødet og skær det i 2-3 cm store tern.
Pil løg og hvidløg og hak dem fint.
Skræl ingefæren og skær den i fine strimler som du ser i Tips
& råd.
2 Smelt fedtstoffet i en stor gryde og brun kødet.
Tag det op af gryden.
Steg løg, hvidløg og ingefær ca. 5 min. i det fedtstof der
er tilbage i gryden.
Rør rundt nu og da.
Tilsæt krydderierne og steg i yderligere 1 min.
3 Læg kødet tilbage i gryden sammen med den væde der evt. er
dannet.
Hæld ca. ½ liter vand på.
Læg låg på og lad det simre ved svag varme ca. 30 min.
4 Imens: skold tomaterne i kogende vand og flå dem.
Del hver tomat i kvarte og fjern stilkfæstet.
Kom tomaterne i gryden når retten har kogt i 30 min, og lad
retten koge yderligere 30 min. under låg, eller til kødet er mørt.
5 Rør 1 dl yoghurt i og garner efter smag med frisk
koriander.
Server med ris og evt. ekstra yoghurt.
Tips & råd
Frisk koriander (til venstre) kan erstattes med
citronmelisse (til højre).
Begge urter mister smagen, hvis de varmes op.
Tilsæt dem efter tilberedningen.
Skær en 4 cm stor bid af ingefæren og skræl den.
Skær siden stykket i tynde skiver på langs.
Skær skiverne i tændstiktynde strimler.
PR. PORTION: Kalorier 496 = Kilojoule 2081
Kulhydrat 9 g Protein 39 g Fedt 34 g (62%) Fibre 2 g