Alle bliver imponerede af denne dekorative og velsmagende
pie. Den færdige fillodej gør at du får en flyvende start. Let specialitet.
• Denne pie er ret mager. • Fillodej indeholder meget mindre
fedt end butterdej.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 30 min. 4 Portioner
# Råvarer til Kyllingepie
2 kyllingebryster a ca. 125 g
1 tomat
2 tsk olie + olie til fadet
100 g savoykål
2 fed hvidløg
3 spsk vand
½ hønsebouillon terning
250 g ricottaost
1 stort æg
½ dl reven pecorino- eller parmesanost
¼ tsk friskkværnet peber
8 ark fillodej
* Fremgangsmåde:
1 Sæt ovnen på 200 °C.
Beklæd en form (22 cm i diameter) med alufolie.
Smør folien med olie.
Skær tomaten i 6 både.
2 Skær hvert kyllingebryst i 3-4 strimler.
Opvarm 1½ tsk olie på en teflonpande.
Brun kyllingen til den er gylden, ca. 5 min.
Læg kylling og tomatbåde i formen.
3 Fjern stokken fra kålen.
Skyl og hak savoykålen fint.
Pil og hak hvidløgene.
Kom kål, hvidløg, vand og bouillon på en pande.
Kog til kålen er mør, ca. 5 min.
4 Bland ricottaost, æg, ost og peber i en skål.
Tilsæt savoykål og hvidløg. Bland godt.
Fordel blandingen i formen ovenpå kylling og tomat.
Glat overfladen med bagsiden af en ske.
5 Læg fillodejen på en plan overflade.
Lad arkene ligge ovenpå hinanden.
Klip en cirkel, ca. 25 cm i diameter.
Læg fillodejen ovenpå ricottaosten.
Pensl dejen med resten af olien.
Sæt pien i ovnen og bag til dejen er gylden og fyldet er
gennemvarmt, ca. 30 min.
Læg et fad over formen og vend pien ud.
Fjern folien og server.
Tips & råd
Beklæd formen med alufolie inden fyldet lægges i.
Foliet gør at fyldet ikke hænger i formen, når pien vendes
ud.
Læg kylling og tomater i et regelmæssigt mønster.
Placer ingredienserne dekorativt, for de kommer til at ligge
øverst når pien er vendt ud.
PR. PORTION: Energi: Kcal 268 = kJ 1132
Kulhydrat 13 g Protein 26 g Fedt 12 g (40%) Fibre 1 g