Fine kartofler som får et cremet dække med smag af urter -
det er et godt tilbehør til kød og fisk eller en helt vegetarisk selvstændig
ret.
• Anvend letmælk, kaffefløde og mager ost for at mindske
fedtindholdet.
Forberedelse 30 min. Tilberedning 30 min. 4 Portioner
# Råvarer til Urtekartofler gratinerede
1 kg faste kartofler, fx Bintje
1 løg
2 nelliker
1 laurbærblad
8½ dl letmælk
1½ dl kaffefløde
50 g smør eller margarine.
4 spsk hvedemel
1 fed hvidløg
1 tsk salt
¼ tsk hvid peber
1 knivspids reven muskatnød
1 knivspids cayennepeber
1 spsk friskpresset citronsaft
2 spsk reven parmesanost
1 bundt blandede, friske krydderurter
1 dl reven, mager ost
* Fremgangsmåde:
1 Skrub kartoflerne og kog dem møre med skal.
Pil løget og spæk det med nelliker og laurbærblad.
Bland mælk og fløde og varm det op.
2 Smelt fedtstoffet i en gryde og steg melet gyldent under
omrøring.
Spæd med mælkeblandingen, lidt ad gangen og bring det i kog.
3 Pil hvidløget og pres det i.
Læg det spækkede løg i og krydr med salt, peber og lidt
reven muskat.
Læg låg på og lad det simre ved svag varme i 20 min.
Varm ovnen til 220 °C.
4 Si saucen gennem en fin si, smag til med cayenne og
citronsaft og rør parmesanosten i.
Pil kartoflerne.
Skyl og hak urterne og bland dem i saucen.
5 Læg kartoflerne i et lavt, ovnfast fad.
Hæld urtesaucen over og drys med osten.
Bag i ca. 15 min. i ovnen.
Tips & råd
Hvis du har en rest kartofler kan du udmærket anvende dem i
denne opskrift.
Tern dem groft, gratiner dem i saucen og server!
Sådan rører du i saucegryden for at forhindre at saucen sæt-
ter sig fast i bunden: før piske- riset i ottetaller fra siderne og henover
grydens midte.
PR. PORTION: Energi: Kcal 504 = kJ 2116
Kulhydrat 62 g Protein 19 g Fedt 20 g (36%) Fibre 4 g