Selvom kødhakkemaskinen dukker op i husholdningerne i slutningen af 1800-tallet, var krumkniven i lang tid stadig det foretrukne redskab, når man skulle hakke kød og andre ting. Man mente at kødet fik metalsmag, når man brugte kødhakkemaskinen. Også senere hen har mange husmødre foretrukket den emaljerede kødhakker, når de skulle anskaffe denne nymodens maskine. Imidlertid bliver retter af hakket kød hyppigere kost hen imod århundredeskiftet.
250 g skinke
3 æg
60 g hvedemel
60 g smør
500 g kartofler
1 ½ dl mælk
Tilbehør: Stuvede kartofler og Persillesauce
Skinkekødet hakkes fint. Kartoflerne rives fint.
Æggene piskes og røres med melet, det smeltede smør, kartoflerne og mælken.
Skinkefarsen kommes i.
Alt røres til en lind fars, der formes til frikadeller og steges på panden i fedtstof.
Frikadellerne spises med kartofler og persillesauce.
Disse frikadeller stammer fra Svendborg.