ca. 50 stk
200 g smør
2 dl sukker
2 tsk vaniljesukker
2 tsk bagepulver
4 ½-5 dl hvedemel
Forvarm ovnen til 200º. Brun smørret, men uden at det bliver brændt. Hæld det over i en rummelig skål og køl det af. Tilsæt så sukker, vaniljesukker og bagepulver og pisk det luftigt. Kom melet i og ælt dejen færdig.
Del dejen op og form den til små æg med et par skeer, eller med hænderne. Læg kagerne på en plade med bagepapir og læg et snit på langs i hver kage med en skarp kniv. Sæt pladen i ovnen og skru ned til 175°. Bag kagerne i 15 min., eller til de er gyldenbrune. Afkøl dem på en rist.
Tips: ved bagning er det særlig vigtigt med korrekt ovntemperatur. Denne falder, når lugen åbnes og pladen sættes i ovnen. Forvarm derfor altid ovnen til ønsket temperatur + 25º, sæt pladen i ovnen, og skru så ned til den rigtige temperatur.