Denne lækre fiskeret er god både til hverdag og til fest.
Saucen kan forberedes en tid inden og fisken er hurtig at stege - hurtig mad.
• Kombinationen fisk og grønsager leverer letfordøjeligt
protein, mange mineraler og vitaminer.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 20 min. 4 Portioner
# Råvarer til Fisk med zucchinisauce
ZUCCHINISAUCE:
1 lille løg
2 selleristilke
1 zucchini
1 spsk olie
1¼ dl grønsags bouillon
1 spsk hvidvinseddike
1¼ dl letmælk
2 spsk fløde
salt og cayennepeber
TIL FISKEN:
4 fiskefileter a 200 g, fx sej, torsk, kuller eller helleflynder
salt og peber
2 spsk smør eller margarine
1 bundt purløg
* Fremgangsmåde:
1 Pil løget og hak det fint.
Rens selleristilke og zucchini og skær dem i små bidder.
2 Opvarm olien i en gryde og svits løgene til de er klare.
Tilsæt zucchini og selleri og lad det stege med yderligere i
1 min. tid.
Tilsæt grønsagsbouillon og hvidvinseddike og lad det simre
ved svag varme i ca. 5 min.
3 Kør saucen i foodprocessor eller blender til en puré.
Tilsæt mælk og fløde.
Hæld saucen tilbage i gryden og lad den simre i 10 min.
Smag til med salt og cayennepeber. Hold saucen varm.
4 Skyl fisken i rindende koldt vand.
Tør med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
Smelt fedtstoffet på en pande og steg fisken 4-5 min. på
hver side.
5 Hak purløget.
Anret fisken med saucen og garner med det hakkede purløg.
Server med kogte kartofler, brunet zucchini og evt. baguette
til.
Tips & råd
Kartoffelsauce: det er også godt med en kartoffelsauce i
stedet for zucchinisauce til fisken. Skræl 150 g kartofler og skær i tern. Kog
kartoflerne i 2½ dl mælk sammen med et laurbærblad og en kryddernellike i ca.
15 min, eller til kartoflerne er møre. Spæd evt. med mere mælk. Fjern
krydderierne og kør saucen i foodprocessor eller blender. Eller brug en
blenderstav. Smag til med salt, peber og balsamvineddike. Denne sauce er en god
basis for mange andre saucer. Anvend fx peberfrugt eller gulerødder sammen med
kartofler.
PR. PORTION: Energi: Kcal 282 = kJ 1284
Kulhydrat 7 g Protein 37 g Fedt 12 g (38%) Fibre 3 g