Af abrikoser, nektariner og meloner: Den kan til enhver tid tage konkurrencen op med sin velkendte søster, rødgrøden
250 g abrikoser
1 nektarin (200 g)
300 g cantaloup-melon
2½ dl appelsinsaft
1 dl hvidvin
1 kanelstang
6 spsk sukker
reven skal af ½ citron, økologisk
3 spsk citronsaft
3 spsk Maizena, strøgne
2 dl piskefløde
1 spsk sukker og lidt stødt kanel
*
A. abrikoser halveres, udstenes og skæres i både.
1 nektarin halveres, udstenes og skæres i både.
Melon udkernes, skæres ud af skallen og skæres i både.
Appelsinsaft, hvidvin (eller udelukkende appelsinsaft), 1 kanelstang, 6 spsk sukker, reven skal af ½ citron og 3 spsk citronsaft bringes i kog.
B. 3 strøgne spsk maizena røres glat i 4 spsk vand, kommes i grøden, som igen koger op.
Frugten tilsættes til grøden.
Den koges op et øjeblik, fyldes i en skål og sættes til afkøling.
Piskefløde, 1 spsk sukker og lidt stødt kanel piskes stiv og serveres til grøden.
Pr. portion: 3 g protein, 15 g fedt, 63 g kulh. = 415 kcal - 1743 kj