Logo

Brasen med brøndkarse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Brasen en lækker spisefisk fra karpefamilien. Her serveres fisken med brøndkarse, sauce og courgetteblomster. Perfekt forret til gæster, da den er så flot.

 (4 personer)
 
2 brasen
Hvidvin
 
Sauce:
2 dl lys fiskebouillon
½ l. fløde
1 bdt vild brøndkarse
Salt, hvid peber
 
Garniture:
4 courgetteblomster (købes samme dag!)
Olie
Fint salt
 
Risdej:
100 g rismel
1 dl olivenolie
Saft af ½ citron
Hvidvin
Vand
Fransk havsalt, friskkværnet hvid peber

*

Sådan laves brasen 


Skæl skindsiderne, soigner fiskene og skær ud i fileter, men behold skindet på.
Sæt fileterne på højkant, så endestykkerne sættes sammen, og damp i hvidvin.
Træk skindet af og sæt det på igen.
 
Sauce: Reducer fløde og fiskefond til cremet konsistens, tilsæt brøndkarse og blend det fint med stav­blender.
Passer saucen gennem en fintmasket si og smag til med salt og hvid peber.
 
Courgetteblomster: Rør risdejen sammen.
Åbn blomsten på courgetterterne, dyp dem i dejen og steg
dem pænt gyldne i hed olie.
Lad trække på fedtsugende papir og drys med fin salt.
 
Anretning: Læg saucen i bunden af en stor dyb tallerken, sæt fisken i midten med skindsiden ud mod gæsten,
Placer courgetteblomsten op ad fisken.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.957 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her