Logo

Hjemmebagt kavring

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dej 1:
7 dl rugmel
1 spsk salt
1 spsk stødt kommen
7 dl vand
Dej 2:
50 g gær
3 ½ dl vand
7 dl rugmel
2 dl mørk sirup
10 dl rugsigtemel
7 dl hvedemel

Kom rugmel, salt og kommen til dej 1 i en skål og hæld kogende vand over.
Rør det sammen og lad det stå natten over.
Smuldr gæren til dej 2 i en skål.
Opløs den i lunken vand. Bland dej 1 samt rugmel i.
Arbejd det sammen til en lind dej.
Lad den hæve overdækket i 4 timer.
Tilsæt sirup, rugsigtemel samt hvedemel lidt ad gangen.
Arbejd dejen godt igennem og lad den hæve 30 min.
Arbejd dejen igennem på et melet bord.
Del den i tre og form dem til brød.
Kom hvert brød i en smurt form, 1 ½ l, lad dem hæve i 30 min.
Stil formene på en plade og dæk dem med en anden smurt plade som låg. Bages ved 175°C på nederste rille i ca 50 min.
Pensl de færdige brød med vand og lad dem køle på en rist med et klæde over.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (8 stemmer)
Siden er blevet set 2.441 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her