Tilberedte bønner er en meget populær ingrediens på Jamaica, og i denne opskrift er de brugt til en usædvanlig dip, der kan serveres med knasende pisangchips. Pisangen er i familie med den almindelige banan, men den skal tilberedes, før den kan spises. Det er forskelligt, hvor modne, de er, når de bliver solgt, og til disse chips skal du bruge grønne, umodne pisanger. Du kan enten grille dem eller friturestege dem.
400 g pinto eller røde bønner
100 g blød fløde- eller gedeost
4 spsk cremefraiche
1 lille rødløg, meget finthakket
1 fed hvidløg, knust
2 tomater, flået, renset for kerner og i tern
2 røde fingerchilier, renset for kerner og meget finthakket
ELLER 2 tsk hakket rød chili fra glas
2 spsk hakket frisk koriander
1 tsk citron- eller limesaft
Salt og friskkværnet sort peber
Til pisangchipsene:
2 store grønne pisanger
Solsikkeolie
Smag til med havsalt
Dippen:
Hæld bønnerne op i en si og rens den stivelsesholdige væske fra.
Fjern vandet og kom dem i en skål.
Knus dem til en grov pasta med en kartoffelmoser.
Kom resten af ingredienserne i og kom dippen i en skål.
Dæk den til og stil den på køl, til du vil servere den.
Chipsene:
Rids pisangens skræl og skræl den.
Skær frugten i tynde skrå skiver og kom dem i en skål.
Rør lidt solsikkeolie og salt i.
Vend dem med hænderne, så der kommer godt med olie på.
At tilberede chipsene på grillen.
Læg skiverne ved siden af hinanden på et finttremmet stativ og tilbered dem af nogle omgange i cirka 10 minutter på hver side.
Pensl dem med lidt mere olie en gang i mellem, indtil de bliver sprøde og dybt gyldenbrune.
Når en omgang er blevet færdig, så kom dem i en skål (brug grillhandsker til at holde stativet med), og når de er blevet kolde, så kom lidt mere salt på og server dem med den krydrede bønnedip.
Du kan eventuelt friturestege chipsene ved 180°C, indtil de bliver sprøde og gyldne.
Dræn olien fra på noget køkkenrulle og drys over med saltet eller lidt sukker, hvis du gerne vil have en lidt sød smag.