Logo

Krydret blommekompot

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

fx til andebryst eller grillede koteletter

½ kg modne blå blommer, flåede og halverede
½ dl korender eller rosiner
3 kumquat i skiver eller skal af ½ appelsin
1 fed groft hakket hvidløg
Kogelage:
1 spsk olie
½ dl vineddike
½ dl sukker
1 dl vand
1 stang kanel
1 laurbærblad
1 tsk cayennepeber
1 spsk frisk hakket ingefær


Bring alle ingredienser til kogelagen i kog og lad den simre under låg i 5 min. Tilsæt korender, kumquat, og hvidløg og kog endnu 5 min.

Pocher blommerne i denne lage af flere omgange, ca 2 min.

Lad kompotten trække et par timer før den skal serveres.


Tips: At pochere er at komme blommerne i den kogende væske, dæmpe varmen, så temperaturen holdes lige under kogepunktet.

● Kompotten kan udmærket gemmes et par dage i køleskabet. Men server den ved stuetemperatur for smagens skyld.

● Blommekompotten går også fint til en gang grillede koteletter. Mariner dem gerne i en lage af soya, olie, citronskiver og frisk koriander og hvidløg et par timer eller natten over.

● På EOS en lille velbesøgt fusionsrestaurant i San Francisco blev den serveret til andebryst røget over te med fersken og ingefær. Til retten blev der foruden serveret lidt kartoffelmos der nærmest var brugt som dekorationsbund for en opsats af friske dampede grønsager - asparges, nye små gulerødder, Pak Choi kål og grønne bønner. Over grønsagerne var der dekoreret med et generøst lag sprøde flager af pastinakker stegt i jordnøddeolie. kartoffelmosen var helt neutral, uden mælk eller smør, kun ren og uforfalsket kartoffelsmag- herligt!

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 1.984 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her