Sammen med en salat bliver denne risret en god hovedret. Den
passer også fint som tilbehør til grillet kød. Kaloriefattigt.
• Bønner på dåse er et godt og hurtigt alternativ til
tørrede bønner som skal koges.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 25 min. 4 Portioner
# Råvarer til Ris med hvide bønner
4 dl parboiled ris
1 stor porre
2 fed hvidløg
2 spsk olie
2}? dl tør hvidvin
7}? dl grønsagsbouillon
1 brev safran
Y4 tsk paprika
Y4 tsk spidskommen
salt
1 bøftomat
1 bundt persille
1 dåse (400 g) hvide bønner
2 spsk reven stærk ost
* Fremgangsmåde:
1 Rens porren og skær den i fine ringe.
Pil hvidløgsfeddene og hak dem fint.
2 Opvarm olien i en gryde.
Steg porre og hvidløg i 2 min.
Tilsæt risene og lad det stege yderligere, ca. 1 min.
3 Tilsæt vin og grønsagsbouillon og bring det i kog.
Krydr med safran, paprika, spidskommen og salt.
Lad det simre under låg 15 min. ved jævn varme, til risene
er møre.
4 Hak tomaten.
Skyl persillen.
Læg en persillekvist til side til garnering.
Hak resten af persillen.
Lad bønnerne dryppe af.
5 Bland bønner, tomat, persille og ost med risene.
Kog til det hele er gennemvarmt, ca. 5 min.
Garner med persille og server straks.
Tips & råd
Safran er et af de dyreste krydderier som findes og den er
meget værdsat på grund af den fine smag og vidunderlige farve. Safran dyrkes
mest i Spanien.
Stødt safran købes i små poser på ½ g.
Støvdragere fra safran, som ikke er stødt, smager ikke af så
meget som stødt safran. Smuldr trådene mellem tommel- og pegefinger, opløs det
i varm væske inden det skal tilsættes.
PR. PORTION: Energi: Kcal 368 = kJ 1545
Kulhydrat 61 g Protein 13 g Fedt 8 g (19%) Fibre 8 g