4 spsk røde splitlinser, opblødt i vand i 15 minutter
8 dl vand
1 lille løg, finthakket
2 spsk solsikkeolie
1 tsk sorte eller gule sennepsfrø
1 tsk hel kommen
2 fed hvidløg, knuste eller finthakkede
1 tsk god kvalitet karry
1 tsk gurkemeje
½ tsk chilipulver (kan udelades)
Frisk persille eller koriander
solsikkekerner eller sesamfrø
Kassér opblødningsvandet og tilsæt 8 dl frisk vand til linserne.
Tilsæt løg.
Lad det simre indtil linserne er bløde, ca. 15 min, og tilsæt salt efter behov.
Opvarm olien på en pande og tilsæt sennepsfrøene.
Når de popper, tilsættes kommen og karry. Steg et minuts tid.
Tag af ilden og tilsæt hvidløg, gurkemeje og chilipulver.
Hæld olieblandingen i linserne, omrør og servér.
Pyntes med frisk persille (eller bedre: friske korianderblade).
Du kan også riste nogle solsikkekerner eller sesamfrø, som kan drysses over.