Moskusokse med glaserede
rødbeder og røget marvsauce med milde krydderier
# Ingredienser
600 g afpudset moskusoksefilet
Rapsolie
200 g smør
1 kvist rosmarin
Salt. peber
Rødbeder:
4 rødbeder
1 dl hønsebouillon
1 dl æbleeddike
Frisk skovmærke
Toast:
1 tynd skive toastbrød
4 stk røget marv
Hakket skalotteløg
Fintplukket persille
Sauce:
1 dl æbleeddike
2 spsk honning
3 g stjerneanis
2 g allehånde
2 g kardemomme
4 dl kraftig hønsefond
1 citron
* Tilberedning
Rødbeder: Kog rødbederne møre i vand og flå skindet af.
Halver rødbederne.
Kog hønsebouillon og æbleeddike op med skovmærke, læg rødbederne i og reducer til glacekonsistens.
Toast: Skær toastbrødet i 4 stave a 1x5 cm og steg dem sprøde i smør.
Steg marven, skær i skiver og fordel på crouton'erne.
Drys med hakket skalotteløg og pynt med persilleblade.
Hak crouton'erne i mindre stykker - lidt a la grov crumble.
Sauce: Kog æbleeddike og honning ind til karamel med stjerneanis, kardemomme og allehånde.
Tilsæt fond og kog ind til rette smag og konsistens.
Juster med citron og smør.
Kød: Bind den afpudsede filet op, krydr og brun i olie, tilsæt smør og en kvist rosmarin.
Glasér til kødet er rosa.
Lad hvile i 10 minutter.
Skær til og fordel hakkede crouton'er på toppen af kødet
Anret på varme tallerkener.