600 g mørksejfilet
1 sprød salat evt. hjerte- el. romainesalat
¼ bundt basilikum
¼ bundt bredbladet persille
1 stk peberfrugt (rød)
durumhvede
2 dl cremefraiche
½ rødløg
hvidt brød
olie
salt
peber
Hjemmelavede brødcroutoner: Skær 8 tynde brødskiver, dyb eller vend dem i olie og krydre med salt og peber. Bages på bagepapir ved 180 g i ca. 10 min. el. indtil de er gyldne og sprøde. Del skiverne i 2 trekanter og anret dem ovenpå salaten.
Salat:
Salaten skæres i mindre stykker og bland det med hele blade af basilikum og persille samt peberfrugten, der er skåret i tynde strimler.
Dressing:
Rør en dresing af cremefraiche, finthakket rødløg, salt og peber. Vend dressingen i salaten.
Mørksej:
Skær filetten i mundrette stykke på ca. 2x2 cm. Krydre med salt og peber og vend fisken i durummel. Stykkerne steges i olie på en pande i ca. 5-6 min. indtil de er gyldne og sprøde.
Serveres med nye kartofler.