2 kylling ca 1600 g
2 usprøjtede citroner
1 spsk rørsukker
2 spsk havsalt
peber fra kværn
Tyk minestrone:
1 løg
1 gulerod
3 stængler bladeselleri
3 fed hvidløg
1 kvist timian
400 g tomater
71/2 dl hønsebouillon
250 fin pasta
200 g grønne bønner
½ bdt basilikum
½ dl æbleeddike
olivenolie
rørsukker
havsalt og peber fra kværn
Riv det gule af citronens skal på rivejernets fine side.
Pres saften af citronen.
Vend begge dele sammen med salt og sukker og peber.
Massèr denne blanding ind i kyllingen i mindst 5 minutter.
Steg kyllingerne gyldne på alle sider i en 220ºC varm ovn en times tid.
Tyk Minestrone:
Gør alle grønsagerne i stand. Hak løg, gulerod, hvidløg og bladselleri
fint. Pil bladende af timianen.
Sauterne det hele ved ikke for høj varm i olivenolie.
Krydr med salt og peber.
Kom eddiken på og kog den væk.
Hak tomaterne groft og tilsæt dem sammen med hønsebouillonen.
Kog under låg i 20 minutter.
Smag til igen med sukker, salt og peber.
Skær bønnerne i mindre stykker og pluk basilikummen.
Kom bønner og pasta i suppen ca 10 minutter før serveringen.
Smag til sidste gang og kom basilikummen i til allersidst.