Kage:
4 æg
150 g sukker ( 1 ½ dl )
skallen af ½ citron
100 g hvedemel ( 2 dl )
100 g smeltet smør
Rabarberfyld:
ca. 400 g rabarber
150 g sukker ( 1 ½ dl )
Cremefyld:
2 æggeblommer
150 g sukker ( 1 ½ dl )
kornene af ½ vaniljestang
og det tomme hylster
2 ½ dl mælk
1 ½ spsk majsstivelse
1-2 blade husblas
1 ½ dl piskefløde
Pynt:
flormelis
halve jordbær
Til kagen piskes æg og sukker meget længe, ca. 10 min. til det er helt tykt og lysegult.
Citronskallen piskes i og melet sigtes over og vendes i.
Smørret smeltes og røres forsigtigt i.
Dejen kommes i en smurt og raspet springform og bages i 35-40 min. ved
180° til den slipper en strikkepind.
Tages ud og afkøles og flækkes med en tråd eller en skarp kniv i tre
bunde.
Rabarberne renses og skæres i mindre stykker, der forsigtigt koges til
kompot med sukker under låg ved svag varme i ca. 10-15 min.
Afkøles og lægges mellem nederste og midterste bund.
Til cremen koges mælken og den tomme stang vanilje.
Æggeblommerne piskes med sukkeret, mælken piskes i sammen i sammen
med majsstivelsen.
Det hele varmes op igen til cremen jævner.
Husblasen udblødes i koldt vand og smelter i cremen, man kan selv justere
konsistensen med antallet af blade af husblas.
Cremen afkøler men må ikke stivne.
Fløden piskes til skum og vendes i cremen, der afkøles helt.
Cremen lægges mellem mellemste og øverste bund, der drysses med sigtet
flormelis og pyntes med halve friske jordbær, der klæder rabarbersmagen godt.