1250 g kalvefilet
Fyld:
1000 g champignoner
75 g margarine
1 hakket løg
1 skive hakket skinke
1 revet gulerod
1 skiver evet selleri
1 tsk timian
2 laurbærblade
2-3 dl suppe el. vand
4-5 spsk hvedemel
¼ l. fløde
salt
hvid peber
Garniture:
8 tarteletter med champignoner
8 tomater
fintsnittet blegselleri
olie-eddikemarinade
Kalvefileten brunes og steges i folie ½ time.
Den står i foliet mindst ¼ time og skæres derpå i tynde skiver .
Hakket løg, skinke og revne urter svitses i margarine, til det er gyldent.
Suppen hældes over.
Timian og laurbærblad tilsættes.
Alt koges 15 min. under låg.
Suppen sies fra.
½ af de rengjorte champignoner hakkes groft, koges i den siede suppe, til de falder sammen.
Afbages med melet, spædes med fløde, koges jævnt og smages til.
Kødskiver ne lægges sammen igen med lidt stuvning.
Overfladen af fileten stryges over med et tyndt lag og heri lægges skiver af rå champignoner.
Stegen pakkes igen i foliet i ovn ved 250° 20 min. før servering.
Resten af champignonerne blandes i resten af stuvningen, fyldes i tarteletterne, der stilles i ovnen sammen med stegen de sidste 6-8 min. Fintsnittet blegselleri marineres ½ time i olie-eddikemarinade og fyldes i udhulede tomater. Stegen stilles hel på serveringsfadet, garneres med tarteletterne, tomaterne, samt franske kartofler.
Tilbehør:
Skysauce med madeirasmag samt franske kartofler