Del 1:
3 kg kalvehaler
2 store løg
Hele nelliker
6 laurbærblade
1-2 spsk salt
Vand
Løgene pilles og de hele nelliker sættes i.
Kalvehalerne lægges i en gryde sammen med løg, laurbærblade og salt.
Der hældes vand på til halerne er dækket, hvorefter de koger ved svag varme i en times tid.
Skum gerne jævnligt undervejs.
Efter en time tages halerne op.
Gem kogevandet/fonden til senere.
Del 2:
Kogte kalvehaler
Hvedemel
Olie
200 g serranoskinke
10 skalotteløg, skåret i grove skiver
6 fed hvidløg skåret i grove stykker
10 gulerødder, skåret i tykke skiver
200 g tørrede abrikoser, skåret i halve
4 kanelstænger
6 laurbærblade
Mørkt øl, gerne en Bock fra Fur
Fond/kogevandet fra kogning af halerne
Salt, peber og evt. lidt sukker
Kalvehalerne vendes i hvedemel blandet med salt og peber.
Herefter brunes de i en gryde med olie. halerne fjernes fra gryden hvorefter skinke, skalotteløg, hvidløg og gulerødder brunes godt af.
Herefter tilsættes abrikoser, kanelstænger, laurbærblade og kalvehalerne.
Det hele vendes godt rundt hvorefter øl og fond tilsættes så kalvehalerne er dækket. retten skal simre i en times tid, hvorefter den smages til med salt, peber og lidt sukker.
Spis godt brød til og evt. en grøn salat eller nye kartofler.