250 g friske champignon
150 g gulerødder
100 g selleri
1 løg
600 g rådyrfilet
salt
hvid peber
1 ½ tsk tørret salvie
½ tsk tørret timian
100 g smør
1 dl vand
1 bundt persille
1 spsk stegesky
1 dl piskefløde
Broccolipuré:
500 g broccoli
salt
hvid peber
2 spsk piskefløde
1 tsk smør
Rens og skyl champignoner, gulerødder og selleri. Pil løget og skær alt i små terninger. Afpuds fileten og gnid den omhyggeligt med krydderierne.
Brun halvdelen af fedtstoffet i en pande og brun fileten godt. Tilsæt vand og lad det viderestege i 6 – 10 minutter. Hold fileten varm og gem lidt stegesky. Rens broccolien, skær den i stykker og kog den i letsaltet vand i ca. 15 minutter.
Brun resten af fedtstoffet i panden, læg grønsagerne i og steg dem på svag varme i ca. 10 minutter. Skyl og hak persillen. Hæld stegesky over grønsagerne og rør persille i. Drys med salt og peber og steg i yderlig 5 – 8 minutter. Rør fløden i.
Lad broccolien dryppe af. Mos eller kør den i en køkkenmaskine. Drys med salt og peber, rør fløde i og lad fedtstoffet smelte i mosen. Skær fileten i skrå skiver og server med broccolipureen og grønsagerne til.