Hovedret til 4 personer eller en del af en buffet
1 ½ kg kartofler
150 g smør
4 æg
1 dl mælk
150 g friskreven parmesanost
150-200 g (en pakke) skinke i tern
150-200 g (en pakke) bacon i tern
200 g reven mozzarella
salt, peber, lidt rasp
50 g smør
Skræl kartoflerne, skær dem i småstykker og kog dem møre (uden salt).
Steg baconen gylden.
Mos kartoflerne grundigt og tilsæt smørret, mælken og halvdelen af parmesanosten.
Rør æggene i.
Smør et ovnfast fad og fordel halvdelen af kartoffelmosen heri.
Fordel først mozzarellaen over, dernæst skinken og baconen.
Fordel resten af parmesanosten over kødet.
Til slut resten af kartoffelmosen.
Drys rasp over og fordel de 50 g smør i små klatter henover.
Bag i ovnen ca. 40 minutter ved 200ºC.