400 g kogte og pillede jomfruhummerhaler (de kan ofte købes billigt direkte fra fiskerne på havnen)
2 hårdkogte æg
8 blade husblas (kan undværes hvis man ikke ønsker halerne i gele)
5 dl kraftig grønsagsbouillon
Avocadocreme:
2 modne avocadoer
1 revet skalotteløg
1 fed knust hvidløg (eller flere efter smag)
3 spsk citronsaft
1 dl cremefraiche 18%
salt
peber
Skær æggene i skiver. Læg husblasen i blød i rigeligt koldt vand i 10 minutter. Rør bouillonterninger ud i 5 dl kogende vand så den bliver godt stærk, provenceterningerne fra Knorr er gode til dette. Vrid vandet fra husblasen og smelt den i den varme bouillon. Hæld derefter lidt af denne op i 6 kopper med en skive æg i bunden. Fordel nu halerne i kopperne og dæk dem med resten af bouillonen. Stil dem i køleskabet til de er stivnede. Blend/mos frugtkøddet fra avocadoerne med de andre ingredienser og fordel det på små tallerkener med hummerhale geleén ovenpå. Du kan nemmest løsne det fra koppen ved at dyppe den i varmt vand et øjeblik. Pynt med dild.