Den urtekrydrede marinade sørger for at svinekoteletten
bliver saftig, mør og fin. Dertil serveres en dejlig tomatconcassé • Tomaten
er egentlig et bær og en udmærket kilde for antioxidanter.
• Vælg de magreste svinekoteletter.
Forberedelse 20 min. + marinering. Tilberedning 15 min. 4
Portioner
# Råvarer til Svinekotelet i urtemarinade:
4 svinekoteletter à ca. 180 g
3 kviste timian
1 kvist rosmarin
2 fed hvidløg
½ citron
6 spsk olie
salt og peber
8 tomater
100 g sorte oliven uden sten
1 lille løg
1 bundt frisk basilikum
*
Fremgangsmåde:
1 Læg timian- og rosmarinblade i en skål.
Pil hvidløgene og pres dem i.
Pres citronen og bland citronsaft og 4 spsk olie med urter
og hvidløg.
Drys med salt og peber.
Læg koteletterne på en tallerken og hæld marinaden over.
Dæk med plastfolie og mariner 2-3 timer.
Vend koteletterne og gnid marinaden ind en gang undervejs.
2 Skold og flå tomaterne. Hak tomaterne groft.
Del oliven i bidder.
Pil løget og hak det fint.
Opvarm 1 spsk olie på en pande og steg løgene til de er
blanke.
Tilsæt tomater og oliven.
Smag til med salt og peber.
Dæk med låg og lad det simre ved svag varme i 10 min.
3 Skrab marinaden af koteletterne.
Opvarm resten af olien på en pande.
Steg koteletterne 12-15 min. Vend en gang.
4 Tag bladene af basilikumkvistene og hak dem fint.
Bland basilikum, undtagen 1 spsk, i tomatconcasséen.
Smag til med salt og peber.
Anret koteletter og tomat på tallerkener og drys med resten
af basilikummen.
Tips & råd
Svinekød findes i mange forskellige former og udskæringer.
Længst oppe til højre er den type kotelet som kaldes nakkekotelet. Den
indeholder som regel ikke ben, men en hel del fedt og egner sig fint til
marinering og grillning.
Den almindeligste kotelet er den nederst på billedet som er
skåret af svinekammen.
Skær halvdelen af fedtkanten af, inden tilberedningen.
PR. PORTION: Energi: Kcal 389 = kJ 1633
Kulhydrat 7 g Protein 34 g Fedt 25 g (58%) Fibre 3 g