(portions calzone med spinatfyld)
Dej:
2 ½ dl håndvarmt vand
15 g gær
2 spsk olie
½ tsk salt
425 g hvedemel
Fyld:
450 g frosset hel spinat
2 løg
1 fed hvidløg
2 spsk olie
100 g røget skinke
225 g mozzarellaost
salt og peber
Dej:
Rør vand og gær sammen.
Tilsæt olie, salt og hvedemel og ælt dejen godt igennem, så den bliver sej.
Lad den hæve lunt tildækket ca. 1 time.
Fyld:
Tø spinaten op og tryk væden af.
Skær løg og hvidløg i terninger og svits dem i en gryde i olien.
Tilsæt spinaten og skinken skåret i strimler.
Smag spinaten til med salt og peber.
Ælt den hævede dej let igennem og del den i 4 portioner.
Rul hvert stykke ud i en tynd cirkel.
Fordel spinatfyldet på halvdelen af hver cirkel.
Kom osten over spinaten.
Fold den anden halvdel hen over fyldet og klem dejen godt sammen, så
fyldet ikke løber ud under bagningen.
Pensl overfladen med sammenpisket æg og bag calzonerne ca. 20
minutter ved 225ºC på midterste ovnrille.