Sandwichen muffueletta er, sammen med Sandwich Oyster Po' Boy, byen New Orleans bidrag til sandwichkunsten, og det var The Central Grocerys version, der gjorde den berømt
En muffueletta er et stort, fladt, rundt brød med sesam på toppen, skåret igennem og fyldt med kød, ost og en salat af syltede grønsager og oliven. Man spiser den skåret i stykker som en lagkage. Derfor er denne opskrift undtagelsesvis til 4-6 personer.
2 glas syltede grønsager a ca. 280 g
100 g grønne oliven uden sten
3-4 fed hvidløg, finthakkede
3 spsk olivenolie
225 g salami i tynde skiver
225 g røget skinke i tynde skiver
225 g Gruyere eller italiensk Provolone
1 rundt brød, på ca. 500 g, drysset med sesam. Gerne et surdejsbrød.
1. Hæld saften fra grønsagerne og hak dem fint sammen med de grønne oliven.
2. Bland det med hvidløg og olivenolie. Skær brødet igennem på langs. Læg skiftevis kød og ost på bunden og bred derefter salaten over. Læg toppen på.
3. Pak muffuelettaen ind i plastfolie eller et fugtigt klæde og lad den stå et par timer. Den kan holde sig til næste dag i køleskab, men tag den ud i god tid, før den skal spises. Skær den i trekanter.
Mon kan købe glas med råsyltede, picklede grønsager, som egner sig fint til muffueletta,
Der er selvfølgelig mange variationer of denne sandwich - men kan bruge andre slags kød og andre slags ost efter smog, behag og pengepung. Men olivensalaten skal med, ellers er det ikke en ægte muffueletta.
Og så der jo ingen, der forhindrer en i at love sin egen portions-muffueletta.