4 vagtler
4 stykker spæk eller tyndt skåret bacon
1 spsk smør
12 enebær
4 dl hvidvin
150 g grønne vindruer uden sten
75 g smør
800 g store, melede kartofler
2 løg
1 ½ dl ymer
3 spsk hvedemel
2 æg
salt og peber
2 æbler
½ knoldselleri
sennep
cremefraiche 18% eller ymer
evt honning
Vagtlerne omvikles med spækket og steges i smør i en gryde ved kraftig varme, til de er brunede.
Så skrues der ned og enebærrene, der er knust let i en morter, tilsættes.
Efter 3-4 minutter tilsættes hvidvin, og vagtlerne koger heri i ca. 15 minutter under låg.
Når de er møre ved låret (prøv med en kniv helt ind til benet) tages vagtlerne op af gryden og pakkes i folie.
Saucen sies og koger lidt ind, inden der piskes smør i eller den blendes med smørret, der jævner saucen.
Herefter må den ikke koge, og man kommer nu de skyllede druer i for blot at lade dem lune lidt.
Som tilbehør serveres en kartoffelrivekage af groft revne kartofler og løg, der blandes med ymer, hvedemel, æg, salt og peber og steges i ovnen ved 250ºC i 35 minutter.
Desuden serveres en salat af æbler og selleri i tern (sidstnævnte kan lige blancheres i eddikevand) med cremefraiche eller ymerdressing smagt til med sennep og evt. honning.