8 vagtler
12-16 skalotteløg
1 gulerod
8 fed hvidløg
4 skiver bacon
1-2 dl rødvin
3 dl bouillon
2 stilke persille
1 kvist timian
1 laurbærblad
1 dl piskefløde
1-2 tsk Maizena
40 g smør
salt og peber
Tilbehør: Ristede kartofler, bladselleri og brøndkarse
Kog løgene næsten møre i vand.
Skær guleroden i tern og halver hvidløgsfedene på langs.
Rist baconskiverne på panden.
Svits løg, gulerodstern og hvidløg i fedtet fra baconen tilsat 1 dl rødvin.
Lad det koge ind.
Tilsæt derefter bouillon, persille, timian og laurbærblade og kog saucen i 10 minutter.
Jævn saucen med Maizena udrørt i rødvin.
Saucen kommes i et ovnfast fad.
Gnid vagtler med salt og peber indvendig og udvendig.
Brun dem i smør og læg dem i et ovnfast fad med brystet opad.
Dæk dem med folie og steg dem i ovnen ved 250ºC. i ca. 10-12 minutter. Sluk for ovnen og lad vagtlerne trække i 10 minutter inden servering.
Drys bacon over vagtlerne.
Skær de skrællede kartofler i terninger og rist dem i olie til de er gyldne og møre.
Tilsæt 3-4 snittede stængler bladselleri (ca. 2 cm stykker).
Tilsæt salt og peber og drys med brøndkarse eller persille.