De fleste børn elsker en kagemand/kone - her er en "model" uden slik og søde sager
Af portionen bliver der ca. 16 boller.
#
50 g gær
100 g smør
2,5 dl mælk
1 æggeblomme
1 tsk salt
1 tsk kardemomme
50 g sukker
500 g hvedemel
1 æg til pensling
*
Gæren smuldres i en stor skål.
Smør og mælk varmes sammen i en kasserolle til 35 grader (fingervarmt).
De øvrige ingredienser tilsættes, og dejen æltes, til den er blød og smidig.
Den dækkes med et viskestykke og hæver et lunt sted i ca. 45 minutter, til den har nået dobbelt størrelse.
Dejen formes til boller, der sættes på en smurt plade.
Bollerne efterhæver ca. 20 minutter, pensles med et helt sammenpisket æg og bages ved 225º i ca. 15 minutter.
Tips: Hvis DU udelader sukker og kardemomme, kan bolledej en bruges til en brødmand eller -dame. Bollerne sættes tæt sammen på pladen (som en Michelin-mand), så de kommer til at hænge sammen, når dejen hæver.